::Blog ini ditaja oleh::

Assalamualaikum @ Selamat Datang!
Sudah menunaikan kewajipan anda?
Selamat membaca! Jangan lupa tinggalkan komen. :)

***

Adakah anda tahu?
Setiap komen anda akan membantu saya untuk:

1. Tidak syok sendiri.
2. Melakukan penambah baikan.
3. Memberi semangat untuk terus berkarya.

Jadi apa lagi? Berilah sepatah dua kritikan untuk saya terus menulis. (^^,)v

::aku_dia's current status::

04.05.2016

Mencari momentum untuk menulis.

Anda masih boleh membeli Bidadari daripada saya. :)
Boleh pm saya di facebook Hannah Dhaniyah.
Atau hantarkan e-mail ke aku_dia1911[at]yahoo[dot]com ^_^

28 January 2015

E-novel: 7 Years of Love 06



7 Years of Love 06
            “Macam mana keadaan adik kawan Aman tadi?” soal ibu sewaktu aku masuk ke dalam rumah. Aku memandang ibu sekilas. Masih fokus menjahit seperti masa aku keluar tadi.
            “Masih tak sedarkan diri lagi, ibu. Mungkin kena buat pembedahan. Ada darah beku dalam kepala katanya. Entahlah, Fiya pun tak faham sangat. Dengar gitu-gitu je tadi,” balasku ringkas. Aku meletakkan beg di atas lantai lalu aku duduk di sofa single di sebelah ibu.

21 January 2015

E-novel: 7 Years of Love 05



7 Years of Love 05
            Aku terhendap-hendap mencari kelibat Aman di sebalik pokok. Aman sedang berbual dengan beberapa orang pelajar lelaki tepi jalan mati yang jauh dan terceruk di daripada laluan orang awam. Kalau tak silap aku, mereka tu pelajar sekolah kami juga. Aku memerhatikan gelagat mereka dari jauh. Empat orang semuanya. Masing-masing sudah tidak memakai pakaian seragam sekolah lagi walaupun tidak kemas.

15 January 2015

E-novel: 7 Years of Love 04

Maaf lewat update. Rasa tak best nak update dengan musibah banjir yang berlaku di negara kita. Moga mangsa-mangsa diberi kekuatan oleh Allah s.w.t.


7 Years of Love 04
Hari sukan sekolah bakal tiba tidak lama lagi. Setiap rumah sukan sibuk membuat pemilihan untuk menghantar wakil dalam setiap acara yang bakal dipertandingkan. Aku tersenyum kegembiraan bila ditakdirkan untuk berada di dalam rumah Biru bersama-sama dengan Aman. Memang berjodoh betul aku dengan Aman ni.