::Blog ini ditaja oleh::

Assalamualaikum @ Selamat Datang!
Sudah menunaikan kewajipan anda?
Selamat membaca! Jangan lupa tinggalkan komen. :)

***

Adakah anda tahu?
Setiap komen anda akan membantu saya untuk:

1. Tidak syok sendiri.
2. Melakukan penambah baikan.
3. Memberi semangat untuk terus berkarya.

Jadi apa lagi? Berilah sepatah dua kritikan untuk saya terus menulis. (^^,)v

::aku_dia's current status::

04.05.2016

Mencari momentum untuk menulis.

Anda masih boleh membeli Bidadari daripada saya. :)
Boleh pm saya di facebook Hannah Dhaniyah.
Atau hantarkan e-mail ke aku_dia1911[at]yahoo[dot]com ^_^

08 February 2015

Teaser cerpen: Misi



Lama saya tak menulis cerpen. Last menulis bulan 6, 2013. Kikiki. Nampak sangat idea menulis cerpen semakin kering. Jadi, ini dia sedikit teaser cerpen terbaru saya. Cerpen dah siap. Tapi atas beberapa sebab, saya tak dapat nak kongsikan dahulu. Nantikan perkembangan cerpen ini ya. ;) 
xxx

Misi
Butang ‘Maybe’ yang tertera di skrin aku tekan. Menandakan aku masih belum dapat membuat keputusan untuk ke majlis Najwa. Kemudian aku klik pula pada invitation daripada sahabat sekelas di sekolah rendah dahulu, Zakwan. Bibir aku mengoyak senyuman apabila membaca nama dia dan nama bakal isterinya digandingkan bersama. Aku melihat tarikh majlis mereka. Dua puluh satu hari bulan. Hrm… buat kali ketiga perkataan ‘Maybe’ aku tekan. Sekarang ni memang musim orang kahwin awal ye? Kenapa sampai tiga jemputan aku dapat daripada kawan-kawan lama ni. Tak pasal-pasal aku stres sendiri.
“Kenapa dahi berkerut-kerut tu, roommate?” tegur rakan sebilik aku, Fiq yang baru balik dari kelas.
Aku tersengih. “Aku rasa peer pressure betul. Tiga kawan aku kahwin cuti sem ni. Memang zaman orang kahwin awal ke macam mana?”
“Itulah. Kawan aku pun ada yang nak kahwin cuti ni. Memang zaman orang kahwin awal baliklah roommate. Zaman dah berubah…” Fiq ketawa.
“Aduh. Tengok paper berlambak yang nak kena baca ni buat aku rasa nak kahwin. Kenapalah dulu tak ambil domestic engineering!”
“Tu la kan! Tapi masalahnya bila time exam week je kita macam ni.  Time lain berjimba sakan!”
Dan ketawa aku dengan Fiq pun berpadu.
-end- 
xxx
Ada sesiapa boleh jangka cerpen ini berkisarkan apa? I would love to hear your opinion. ^_^




3 comments:

Ilman Nafia said...

Nak baca full .hehe

Anonymous said...

Pasal jumpa jodoh kat universiti? hehe nak baca tolong upload pls writer! :)

Anonymous said...

Mcm best je..xsbar nk baca!