::Blog ini ditaja oleh::

Assalamualaikum @ Selamat Datang!
Sudah menunaikan kewajipan anda?
Selamat membaca! Jangan lupa tinggalkan komen. :)

***

Adakah anda tahu?
Setiap komen anda akan membantu saya untuk:

1. Tidak syok sendiri.
2. Melakukan penambah baikan.
3. Memberi semangat untuk terus berkarya.

Jadi apa lagi? Berilah sepatah dua kritikan untuk saya terus menulis. (^^,)v

::aku_dia's current status::

04.05.2016

Mencari momentum untuk menulis.

Anda masih boleh membeli Bidadari daripada saya. :)
Boleh pm saya di facebook Hannah Dhaniyah.
Atau hantarkan e-mail ke aku_dia1911[at]yahoo[dot]com ^_^

03 April 2012

SAU UPDATE! Cover dah keluar. Tapi...

kenapa nama penulis lain?
Assalamualaikum semua.
          Wah.. sampai sekarang saya tak boleh nak berhenti senyum. Rasa best je bila tengok cover SAU. Sangat-sangat berpuas hati! Kena dengan tajuk dia. Hehehe. Harapnya ceritanya nanti memuaskan hati semua pihaklah ya. I've done my best dan sekarang ni saya tawakkal je. ^^, Jadi... 

Ada apa dengan Hannah Dhaniyah?
          Satu malam tu, saya diminta untuk menukar nama pena untuk penerbitan. Alangkah sedihnya sebab tak dapat menggunakan nama aku_dia yang pada saya sudah molek tu. Hehehe. Perasan je! Jadi, sepanjang awal malam tu, jenuh saya memikirkan nama yang sesuai untuk digunakan. Sambil membelek-belek laman web nama-nama dalam Islam, (eceh, macam cari nama untuk anak dah gayanya) akhirnya saya berjumpa gabungan nama yang saya suka maknanya.
          Hannah merupakan nama yang saya suka semenjak sekolah. Jadi, saya hanya perlu mencari pasangan nama yang sesuai. Hannah: Kasih Sayang. Dhaniyah (baca: ضانية): Yang Bertambah, Yang Bermutu. Jadi bila digabungkan seolah-olah: Kasih Sayang Yang Bertambah/Bermutu. Wallahualam.
          Maka, setelah meyakinkan diri, saya reply emel admin. Insya Allah saya akan gunakan nama Hannah Dhaniyah. Jadi, jangan terkejut ya kalau atas novel nama saya bukan aku_dia! Dan diharap perihal nama ni tak menjadi masalah sangat. Hehe. ^^,
ps:Berkenaan harga dan tarikh pasti keluar, saya tak pasti lagi ye. :)

17 comments:

Syaza Nadiah said...

Wahhh . Tak sabarnya nak dapatkan novel ni . Lawanya cover . Ni yg buat makin excited ni .

Anonymous said...

semuanya dh perfect..tinggai lg nk dptkan novelnya saja..hehe can't wait!!

Nadzipah said...

Tahniah cik Hannah Dhaniyah! ^^
Cantik nama tu. Nampak cover SAU pun dah boleh senyum sampai ke telinga. :D
Teruskan berkarya dan membawa mesej Islam dalam setiap karya awak ye... :)

lieda said...

Tahniah...x sabar tol nak beli buku ni..x kisahla nama penulis bertukar,janji masih org yg sama..bestnye...

idA said...

salam dik..macam mana kalo nak order ngan adik..ek..

Ainaa Azlan said...

wah ! hati dah meronta2 nak beli SAU . berapa m/s dan brpa harganya ? btw tahniah untuk first 'baby' Hannah Dhaniyah ... cantik nama penulis , baru skarang tahu nma sebenar .... yg tahunya aku_dia ;D

syahirah said...

serious ! saya suka cover novel ni :D
tahniah penulis ! :) thumbs up.
tak sabar nak beli SAU

Ren said...

Ya Allah, cepat cepatlah novel ni keluar.
Tak sabarnya! Tengok cover je pun rasa macam nak senyum kuat kuat. Haha, macam mana nak senyum kuat kuat?

Anyway Good Luck to writer Hanna :)\
I love the message that you want to tell us in the novel.

Assalamualaikum :)

Aida Sherry said...

congratz cik writer.....
akhirnya SAU dpt dijadikan koleksi....

Aida Sherry said...

congratz cik writer.....
akhirnya SAU dpt dijadikan koleksi....

Anonymous said...

Tahniah

miznza84 said...

tahniah... akhirnya.... xsabar nak dapatkan novel ni....

Wild Cherry said...

cntek name... sesuai sgt padanan nama Hannah Dhaniyah tu...

Miss Tia Abdullah said...

wah...besnyo novel ni...
keno beli nih..huk3...
"SUAMIKU USTAZ"

NORA'S CHOC A MUSLIM HOME MADE CHOCOLATE said...

Tahniah!..Best giller citer ni..penuh dgn informasi yg disampaikan dgn begitu bersahaja..nak kena beli jugak ni..

zietyrahman said...

Waw...congrate..da kluar buku ye...

LR said...

salam,
seriuosly,,novel ni masa mula2 kluar,,"ape ni KS suke la kluar novel yg tajuk pelik2 pastuh cerita ntah ap2",,mmg reject trus la novel ni,,

tp mngu lpas pergi popular tgk novel ni top10 listed,,,dgn cover adi putra n nora danish hahah nice attraction,,tnya kwan dh wat cerita eh??,,,so trus grab n byr sbb klu dh ad cerita mst best kan,,

SERIOUSLY this novel is totally ohsemmm!! cant wait for ur nex piece :)